2G Architecten

Interieur woning

De particuliere opdrachtgever kwam bij 2G Architecten met de wens de open keuken af te scheiden van de woonkamer; de bestaande keuken een modernere uitstraling te geven en tevens extra bergruimte te creƫren. Daarbij moesten de bestaande daklichten behouden blijven.

De keuken is gescheiden van de woonkamer door een kastenwand van bamboe die vanaf de keuken de woonkamer inloopt. In de wand zijn de bestaande kolommen en diverse kasten en laden, niet zichtbaar opgenomen. Aan de zijde van de woonkamer is het bamboe voorzien van verticale zaagsnede die de lengte van de kast onderbreken en zorgen voor extra geluidsabsorptie in de woonkamer. De nissen die zijn aangebracht geven zicht vanaf de woonkamer in de keuken en vice versa. Aan de kant van de keuken is de kast glad afgewerkt met glad geolied bamboe.

opdrachtgever
Scheerder

project
Interieur woning

ontwerpteam
Gerrit Goudkuil