Bedrijfshal en kantoor

BOAL Systems te ’s Gravenzande is een bedrijf dat aluminium deksystemen produceert voor de groente- en sierteelt. Om de groeiambities van het bedrijf waar te kunnen maken, was een forse uitbreiding met 6000 m2 van de bestaande productiehal en de volledige renovatie van het bestaande kantoor (1000 m2) met een uitbreiding van 1000m2 nodig.
2G architecten heeft de opdracht ontvangen voor zowel het exterieur als het interieur voor de productiehal en het kantoor. Vanaf het ontwerp tot en met de oplevering is dit proces in nauwe samenwerking gegaan met Goudkuil Bouwmanagement.

De opdracht was een frisse uitstraling en een prettig werkklimaat voor zowel de uitbreiding van de productiehal als voor het nieuwe kantoor.

In de productiehal bevind zich het expeditiekantoor, die tot uiting is gebracht in de gevel met een blauw aluminium gevouwen kader. Het prettige werkklimaat is gerealiseerd door in het dak lichtstraten aan te brengen, hierdoor dringt het daglicht diep in de hal door tot op de werkvloer. Tevens vindt in de hal verwarming en koeling plaats door een luchtwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De lucht wordt ververst door middel van textiele slangen die in de stalen kolommen zijn opgenomen.

Zowel de renovatie als de nieuwbouw van het kantoor zijn gerealiseerd in de bestaande productiehal. De werkzaamheden van BOAL Systems zijn tot uitdrukking gebracht in de gekozen materialisatie. In de gevel is gekozen voor grote blanke aluminium puien en een blauw aluminium gevouwen kader. Boven de wintertuin op de tweede verdieping en de vide van de centrale trap in het kantoor zijn grote aluminium lichtkappen aangebracht. Waardoor er net zoals in de productiehal, daglicht tot diep in het kantoor binnen valt. In het interieur zijn duurzame materialen toegepast zoals de kaders voor de glazenscheidingswanden van gelamineerd grenen. De kleuren die zijn toegepast in zowel het exterieur als interieur zijn verwijzingen naar het logo van BOAL en de groente- en sierteelt.

opdrachtgever
Boal Systems Holding B.V.

project
Bedrijfspand en kantoor

ontwerpteam
Gerrit Goudkuil