2G Architecten

De Geelgors

Sport en activiteitengebouw “De Geelgors” is gesitueerd aan de rand van het landgoed van orthopedagogisch centrum de Beele, Pluryn Werkenrode Groep.
Het gebouw bestaat uit twee lagen. Op de begane grond bevinden zich de sportzaal, de MT-ruimte, een fitnessruimte en een multifunctionele ruimte.
Op de verdieping liggen vier multifunctionele ruimten, een muzieklokaal en kantoren.
Op de verdieping is tussen de sportzaal en de MT-zaal een ruimte gelegen die én als observatieruimte voor de MT kan fungeren én als regieruimte voor een theatervoorstelling.
Voor een klein en intiemer podiumoptreden (bijv. een jazzconcert) bestaat de mogelijkheid om de wand aan de zijde van de multifunctionele ruimte open te schuiven.
Voor dorpsactiviteiten (zoals rommelmarkten) kan men de twee ruimten tegelijk gebruiken door twee wanden gelijktijdig open te schuiven.
Zo ontstaat er een grote overzichtelijke ruimte.
De extra mogelijkheden die de doordachte, functionele indeling van het ontwerp geeft, maakt het gebouw uitermate geschikt voor het dubbelgebruik dat de opdrachtgever voor ogen had.
Voor de gevel is uit duurzaamheidsoverweging gekozen voor onbehandeld Western red cedar. Door de spiegeling van de bomen in het glas wordt het gebouw volledig opgenomen in de groene omgeving.

opdrachtgever
In dienst van SBH

project
Sport en Activiteiten gebouw

ontwerpteam
Gerrit Goudkuil